Jumanji i nytt format

Jumanji er en flott historie som mange har et nært forhold til. Historien ble først kjent gjennom boken med samme navn, skrevet av Chris Van Allsburg i 1981. Boken ble en enorm suksess og bare fire år senere var det klart for den første filmen basert på boken. Boken ble skrevet om av Van Allsburg selv før den ble regissert av Joe Johnston. I hovedrollen fant man kjente navn som Robin Williams, Bonnie Hunt, Kirsten Dunst, Bradley Pierce, Jonathan Hyde, Bebe Neuwirth og David Alan Grier.

 

I likhet med boken ble også filmen en stor suksess og den var en av de filmene som tjente mest penger gjennom hele 1984. En slik suksess går selvsagt ikke upåaktet hen i en by som Hollywood og i 2017 fikk man en ny Jumanji-film. Denne gangen oppdatert til et dataspill og ikke et brettspill slik det er i originalen, i tillegg til at man hadde byttet ut moromannen Robin Williams med en av Hollywoods største stjerner de siste årene, Dwayne “The Rock” Johnson. Mange var kritisk til nyinnspillingen og det faktum at man skulle bytte ut en skuespiller som Williams med The Rock, men alle kritikere ble stille da filmen hadde premiere over hele verden.

 

Filmen ble, som det gjerne er med filmer med The Rock i, en stor suksess og 20th Century Fox, som sitter på rettighetene til historien, ga seg ikke bare med en ny film. De ville smi mens jernet var varmt og kontaktet like godt en av verdens beste spillutviklere, NetEnt, for å utvikle en spilleautomat basert på filmen. NetEnt har de siste 20 årene etablert seg som en av de aller største utviklerne i bransjen og gjennom årene har de utviklet en rekke offisielle automater basert på kjente merkenavn som Guns N Roses, Jimi Hendrix, The Invisible Man og The Phantom’s Curse, som de ga ut sammen med Universal Studios tidlig i 2018.

Ingen over – ingen ved siden

NetEnt har bevist at de evner å utvikle fenomenale spilleautomater og deres offisielle automater er blant de alle beste automatene som er utviklet de siste fem årene. Således er det ikke overraskende at 20th Century Fox valgte å samarbeide med nettopp det svenske selskapet når en kjent og kjær historie som Jumanji skulle presenteres i et helt nytt medium.

 

Automater fra NetEnt er kjente for å være fullpakket av spenning og spesialfunksjoner. Grafikk og animasjoner er alltid fenomenale og selskapet har alltid flyttet grenser for hva som er mulig å gjøre med en enkelt spilleautomat. Jumanji-automaten er intet unntak og alle som er fan av boken og filmene vil kjenne seg godt igjen i universet NetEnt har skapt med denne automaten.

Brettspill i moderne format

Om du har lest boken, eller sett den originale filmen fra 1984, husker du nok at det hele starter med et magisk brettspill som transporterer barn til en ukjent og skummel jungel med store dyr og rare lyder. Nå er brettspillet i den siste filmen byttet ut med et dataspill, da de fleste barn i dag ikke vet hva et brettspill er, men NetEnt har valgt å holde seg tro til boken og den originale filmen, og i tillegg til gripende grafikk og flotte symboler, som kan se deg vinne over 500,000 mynter, er det en rekke herlige spesialfunksjoner og bonusspill som virkelig er tro til både boken og den originale filmen.

 

NetEnt har gitt automaten hele fire spesialfunksjoner som kan utløses helt tilfeldig og alle er de basert på kjente dyr fra boken. Her finner du Sticky Vines-funksjon, som utløses når de grønne grenene bak hjulene kryper fram og griper tak i en gruppe symboler. Her får man også Monsoon Wilds, som helt tilfeldig fyller opp ett til to hjul med wilds. Og la oss ikke glemme apene, som tar over når Monkey Mayhem-funksjonen utløses. Neshornet er selvsagt også med og når du utløser Wild Stampede-funksjonen får du virkelig inntrykk av hvor dyktige NetEnt er. Om du er fan av Jumanji, kan du finne automaten på de aller fleste norske nettcasinoer.