Gimle kino – Norges mest tradisjonsrike kino?

gimle-kinoI flotte Bygdøy Allé 39 på Frogner i Oslo finner du kanskje Norges mest tradisjonsrike kino. Her finner du kun en kinosal som har vært kjent for å vise kunst- og kvalitetsfilmer helt siden åpningsdagen 23. august i 1939.

Gimle Kino er en kjent perle for de som bor i Oslo, men det er allikevel sjelden man tar turen hit. Ikke fordi filmene er dårlige, men filmene er spesielt valgt ut for de virkelige filmnerdene, som elsker europeiske filmer, må se den siste filmen av Woody Allen eller elsker film som egen kunstart. I foajeen blir du møtt av en skranke med ansatte som er staselig pyntet i sorte og hvite klær og guttene har selvfølgelig sløyfe på seg. Et besøk på Gimle kino er preget av en aften med stil og kanskje en liten bit av hvordan det var å besøke en kino i gamledager.

Oslos mange historiske kinosaler

Av hovedstadens mange tradisjonsrike kinosaler er det bare Gimle som er igjen. De siste årene har Felix og Eldorado blitt lagt ned, men visste du også at Soria Moria på Torshov en gang i tiden rommet en kinosal? Til og med Parkteatret på Grünerløkka hadde en egen kinosal. Kanskje på tide at du tar turen til Gimle for å oppleve landets eldste kinosal, hvor de fortsatt har tatt vare på mye av det gamle. Det har også her selvfølgelig blitt pusset opp mye, første gang i 1962 og senest i 1997, men veggene oser fortsatt av god gammel historie. I dag kan du fortsatt ta med deg et glass champagne eller en flaske øl inn i kinosalen, sammen med en pose snacks og sette det i fra deg på bordene som er plasser på sidene av hver eneste stol. Da er det bare å sette seg til rette og nyte film i herlige omgivelser. Salen tar 260 sitteplasser, men her vil du aldri oppleve å ha dårlig plass til føttene dine, uansett hvor du bestiller plass.

Opplev Oscar-utdelingen på Gimle Kino

Det har blitt en tradisjon at man kan oppleve Oscar-utdelingen fra Hollywood, direktesendt på Gimle Kino. Dette er en helt spesiell kveld, hvor den røde løperen er funnet frem og det beste av alt er at du kan oppleve å sitte ved siden av noen norske filmstjerner. Dette har etter hvert blitt et veldig populært arrangement, slik at det er lurt å bestille billetter i god tid. Den røde løperen må passeres av alle, slik at du får følelsen av å være tilstede på den ekte utdelingen.