Filmsjangere på kino

Kinofilmer kommer i alle sjangere. Barnefilmer er selvsagt populært blant de minste. Det lages både animerte filmer og vanlige spillefilmer til barn. Animerte filmer har aldri gått av moten, og dersom man skal ta med seg små barn på kino, er denne typen filmer en sikker vinner. Husk at enkelte animerte filmer o2474302196_9f6e196994_ngså kan ha en aldersgrense. Det er ikke alle filmer som egner seg for de minste. Men dersom en film er merket Tillatt for alle, kan man trygt ta med hele familien dit.

Musikaler har vært en populær sjanger helt siden de første lydfilmene kom. Noen av de største filmklassikerne gjennom tidene har vært musikaler. Det lages en del musikaler i dag også, både i USA og i andre land. Mange forbinder Bollywood-filmer med sang og musikk, selv om det også lages indiske filmer uten dansenummer.

Romantiske komedier og kjærlighetsfilmer er sikre vinnere blant jentegjengen eller når man skal ta med kjæresten på kino. Disse filmene blander romantikk og humor slik at det verken blir for klissete eller for komisk. Det blir bare en herlig filmopplevelse, og som regel er man sikret en lykkelig slutt.

Komedier går heller ikke av moten. Det er alltid plass til enda en komisk film, for alle setter jo pris på å le. En god latter forlenger livet, så dette er en perfekt sjanger for familiekvelden, for vennegjengen eller hvis man går på kino helt alene.

Drama er filmer som ofte er mer alvorlige. Det kan være komiske scener i disse filmene også, men filmene kan også være tåreperser. Man er ikke garantert en lykkelig slutt, og filmene kan ta opp svært alvorlige tema. Noen dramafilmer er basert på ekte historier, og da blir de som regel enda sterkere.

Dokumentarfilmer er noe mange forbinder med TV, men det vises også dokumentarfilmer på kino. En dokumentar er en sann historie, ikke noe som er diktet opp. Temaet i dokumentarfilmene kan være alt fra naturopplevelser og reiseskildringer til alvorlige samfunnsproblemer.

Science-fiction er filmer som ofte handler om en tenkt framtid. De fleste romvesenfilmer havner i denne sjangeren, sammen med filmer om verdensrommet eller mennesker med superevner. Handlingen trenger ikke å foregå i verdensrommet. Man kan også holde seg på Jorden, men felles for disse filmene er at de foregår i en teknologisk mer avansert verden.

Eventyrfilmer er ikke alltid det samme som barnefilmer. Mange eventyrfilmer lages for voksne. I denne kategorien kommer filmer som handler om skattejakt, spennende oppdagelsesferder og mystiske gåter som skal løses. Blant de mest kjente filmene i denne sjangeren er filmene om Indiana Jones og klassikeren National Treasure. Fantasy er en sjanger innen eventyrfilmer. Fantasyfilmer har ofte handling fra en annen verden. Det kan dukke opp oppdiktede vesener, og det er ofte et element av magi i filmene. Eksempler på fantasyfilmer er Ringenes Herre og filmene om Harry Potter.

Krim forbindes også ofte med TV, men selvsagt lages det kriminalfilmer. Ofte havner disse filmene i en annen sjanger, enten actionsjangeren eller thrillersjangeren. Krimfilmer kan også være komedier eller science-fiction-filmer.

Actionfilmer er en veldig bred sjanger. Disse filmene kan være alt fra komedier til mer alvorlige filmer. Hong-Kong er kjent for å lage mange actionfilmer, der det utspiller seg mer eller mindre fantasifulle kampscener. Actionfilmer er kjennetegnet av fartsfylte scener, men det kan også være mye komikk i dem.

Skrekkfilmer og thrillere er mindre komiske. Disse filmene er laget for å skremme publikum. Man skulle ikke tro at folk liker å bli skremt, men det er veldig mange som liker en god skrekkfilm. Det sies at folk liker skrekkfilmer fordi disse filmene lar dem kjenne på redselen samtidig som de sitter trygt og godt i en fredelig kinosal. Man blir altså redd, uten at man virkelig er i fare.