Filmklassikere: Maverick

Morsom western

maverick-filmMaverick er en av de få filmene der ute som er komisk, samtidig som den handler om det Ville Vesten. For de fleste western-filmer handler om ondskap, revolvere, drap og flukt, mens Maverick er det stikk motsatte. Her får vi møte Mel Gibson i rollen som en sjarmerende lurendreier, en lurendreier som er klar til å gjøre hva som helst for å få tak i penger til en spennende pokerturnering han gjerne vil være med på. Mel Gibson spiller rollen sin nydelig, han var tross alt i sin beste form i 1994, når filmen ble lagd. Maverick er en ordentlig filmklassiker som enhver filmelsker bør ha på hylla. Her får du også møte en ung og vakker Jodie Foster som stjeler mye av oppmerksomheten. Hele filmen er bygd opp av en rekke morsomme situasjoner som på en eller annen måte flettes sammen til å utgjøre et større bilde. En morsommere western skal du se lenge etter.

Pokerpenger for alle

Mel Gibson i rollen som Bret Maverick er en ivrig gambler, og lar seg ikke stoppe av innsatser på flere tusen dollar. Siden dette er en film som handler om gamle dager, er det femhåndspoker, den klassiske varianten, som spilles her. Denne er noe utdatert og er sjeldent å finne i moderne casinoer, men spill Poker online så finner du straks både femhåndspoker og Texas Hold´em, som de fleste pokerspillere holder seg til i disse dager. På nettet kan du ei heller bli lurt – selv ikke Bret Maverick kan manipulere en datamaskin! Dessuten er det enklere å komme i gang, du slipper å lure folk for penger til buy in for å sitte foran folk som kanskje setter deg helt ut – med mindre du er profesjonell, så klart.

Spennende slutt

Maverick er morsom hele veien, og med en god del action og spenning fra start til slutt. Det beste med hele filmen er dog endingen. Mange filmer sliter med å få til en ordentlig avslutning på underholdningen, men Maverick har klart dette strålende. Alt forandrer seg underveis og helt til siste slutt, skjulte hemmeligheter kommer frem og en totalt uforutsett vri i de siste minuttene vil holde deg fast i stolen med øynene klistret til skjermen. Maverick er en original, utrolig morsom og original film som bør sees sammen med mange andre for mer moro.