Filmfestivaler 2015

Skal du ha med deg en filmfestival i løpet av året er det flere å velge mellom. Lengst i nord arrangeres Nordkapp Filmfestival som går av stabelen 9. –13. september. Festivalen har ikke konkurranseprogram, men viser både spillefilmer, kortfilmer og dokumentarfilmer.

Drar vi litt lengre sørover, men fortsatt i nord, finner vi Tromsø Internasjonale filmfestival, denne ble arrangert allerede i januar og neste festival – den 26. i rekken går av stabelen 18. – 24. januar 2016.

I juni – fra 10. – 14. – arrangeres årets kortfilmfestival i Grimstad. Festivalen har blitt arrangert helt siden 1978. Dette er festivalen for – som navnet sier – kortfilm – norske og internasjonale, musikkvideoer osv. Festivalen har også et konkurranseprogram og det deles ut en rekke priser i forskjellige kategorier, blant annet «Gullstolen» til beste norske kortfilm. Prisen er på 50 000 kroner.

I Haugesund arrangeres «The Norwegian International Film Festival Haugesund», eller den Norske filmfestivalen, 15. – 21. august. Dette er den største filmfestivalen i Norge hvor også Amanda-prisene deles ut i forskjellige kategorier innenfor norsk film. Programmet for festivalen er ikke helt klart ennå – men åpningsfilmen blir den første norske katastrofefilmen «Bølgen», som regissør Roar Uthaug står bak. Festivalen arrangeres for 43. gang og åpnes av hans kongelige høyhet kronprins Haakon.Tromso-International-Film-Festival-Norway-740