Dracula – film, skuespill og spilleautomat

Vampyren Dracula har vært tema for mer enn 30 filmer og det finnes noe dypt inne i denne legenden som egner seg spesielt godt for kino. Kanskje det er kombinasjonen av erotikk og terror? Selve vampyr-angrepet er ikke spesielt sensuelt, men i det Dracula drikker blodet til sine ofre, er han engasjert i den mest intime form for omfavnelse og det hersker ingen tvil om at det er en instinktiv forbindelse mellom det å miste jomfrudommen og sjelen sin og bli en av de udødelige. Vampyrisme er som en elegant voldtekt i slow-motion, høflig utført av en skapning som sjarmerer offeret til overgivelse.

Myten om Dracula

Dracula-myten har blitt filmet så ofte, på så mange forskjellige måter (som f.eks. av Francis Ford Coppola i hans “Bram Stokers Dracula”, 1992), at selve materialet har blitt som en opera libretto eller et teaterstykke av Shakespeare: Alle kjenner til historien og alle hendelsene og er mer opptatt det som gjelder selve stilen og produksjonen. Alle seriøse Dracula-filmatiseringer i senere tid fra Lugosis prestasjoner, ikke som fra tidligere arbeid med Max Schreck, som “Nosferatu”, var mer umenneskelig og fjerne. Lugosi, med sine stikkende, dype øyne og hans skinnende svarte hår, skapte en av de mest innflytelsesrike av alle filmforestillinger, noe som gjør et særegent inntrykk som skulle påvirke filmen Dracula i årene som kom – spesielt for Hammer Films-stjernen Christopher Lee, som spilte karakteren minst sju ganger.
Hvis filmens utseende og skuespillerens stjerneprestasjoner var innflytelsesrike, så var også dialogen. Mange av filmens store fraser har inngått i folklore:
“I never drink… wine”
“For one who has not lived even a single lifetime, you are a wise man, Van Helsing”
“Listen to them. Children of the night. What music they make”

Historien om Dracula

Dracula pic originalHistorien om Dracula er velkjent for enhver kinogjenger. Renfield (Dwight Frye), en engelsk eiendomsmegler, besøker Transylvania for å selge en London-eiendom. Han er virkelig entusiastisk med å få solgt denne eiendommen ; Han feier lett vekk advarselen uten frykt for landsbyboerne når Draculas navn blir nevnt. Han overlever en skremmende tur i en buss uten sjåfør og deretter stuper han rett inn i sin undergang. Opptakene av det fryktinngytende interiøret i Castle Dracula skylder alt til tradisjonen av tysk ekspresjonisme. Her ser man virkelig den skumle høfligheten som Dracula hilser sin gjest og tilbyr ham mat og … vin med. Og så overveldende av Renfield. Returneringen til England på skipet med dets dødelige last med kister (en annen sekvens som har mye å takke”Nosferatu” for). Spøkelsesskipet som driver inn i havnen der alle om bord er tilsynelatende døde bortsett fra Renfield, som er blitt klin hakkende gal…

Dracula som spilleautomat

Historien om Dracula har blitt inspirasjon for så mangt, og nå kan du også stifte bedre bekjentskap med ham i form av en nettbasert video spilleautomat.
NetEnt og Universal Studios utviklet nemlig i fellesskap en rekke skikkelig gode spill i den screenshot_Draculasåkalte Universal Monsters-serien. Til denne serien ble spilleautomat Dracula et kjærkomment tilskudd. Spilleautomaten laster meget raskt, er lettspilt og inneholder ingen merkelige funksjoner. Her utnyttet man til fulle teamet på en smart måte og automaten kommer med både interessante spesialfunksjoner og en fengslende spillverden. Det eneste vi savner er en eller annen form for bonusspill, bortsett fra det er Dracula som spilleautomat et anbefalt valg for deg som liker en atmosfærisk og spennende video spilleautomat av ypperste kvalitet.